Vapaa-aikana taikurina tunnettu isännöitsijä Jori A. Kopponen harrastaa aarteiden etsintää

Aarteita ja antiikkia keräilevä isännöitsijä saa arkeensa jaksamista jokapäiväisestä kuntosalista. Sohvalla sopii tuijotella tyhjyyteen, sillä kotini on linnani, toteaa tuore alanvaihtaja, taikurina tunnettu Jori A. Kopponen.

Entinen taikuri ja Big Brotherin voittanut mies kokeili useita aloja, kunnes opiskeli koronan aikana uuden ammatin. Isännöitsijänä toimiva Jori A. Kopponen kokee löytäneensä oman alansa. Hän työskentelee isännöintitoimistossa kotipaikkakunnallaan Hyvinkäällä.

Isännöintipalvelu Isarvo Oy on vuonna 1986 perustettu täyden palvelun isännöintitoimisto, joka tarjoaa yksilöityä isännöintipalvelua Helsingissä, Espoossa, Hyvinkäällä, Tampereella, Riihimäellä, Kuopiossa, Loviisassa, Varkaudessa ja Heinävedellä.

– Työskentelen Hyvinkään alueella 23 asuntoyhtiössä. Niiden koko vaihtelee kahden asunnon taloyhtiöstä 307 huoneiston kiinteistöön, kertoo Kopponen.

– Toimenkuvani on hyvin laaja ja se on juurikin osa isännöitsijän ammatin viehätystä. Mielestäni isännöitsijän tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että taloyhtiön talous pysyy kunnossa. Asioihin ja tilanteisiin pitää reagoida ajoissa. Tarkka ja ennakoiva talousarvio auttaa tässä.

Energiakriisi ja nousevat korot ovat tehneet talousarvion seuraamisen entistä tärkeämmäksi, hän jatkaa.

Työ ihmisten parissa

Työpäivän Jori A. Kopponen aloittaa sähköpostien lukemisella ja viesteihin vastaamisella.

– Pyrin aloittamaan jonkin isomman asian tekemisen, mutta sen eteneminen riippuu mahdollisista akuuteista toimista. Kokoukset ovat pääosin iltaisin ja alkavat yleensä klo 17 tienoilla.

Järjestän taloyhtiöiden hallituksen kokouksia ja yhtiökokouksia, jolloin varsinkin kevät on hyvin ruuhkaista aikaa. Laskin, että kokouksia on lähemmäksi sata vuodessa, sanoo Kopponen.

– Olen paljon puhelimessa, sähköpostin ääressä ja ihmisten parissa. Reippaasti aikaa saattaa vierähtää asukkaiden erilaisten ongelmien selvittämisessä, hän jatkaa.

Yleisimpiä pulmia ovat sellaiset, joissa jokin paikka on rempallaan.

– Kaikissa taloyhtiöissä ei ole huoltomiestä ja silloin isännöitsijä etsii sopivan tekijän ongelman korjaamiseksi.

– Vaihtaessani alaa, yllätyin siitä, kuinka paljon isännöitsijä on tietokoneen kanssa naimisissa. Läppäri kulkee onneksi mukana, vaikka olenkin enimmäkseen toimistolla päivisin, valaisee Kopponen.

Lue lisää Kiinteistö&energia -lehden numerosta 8/2023!

KE1

Jori A. Kopponen kokee löytäneensä oman alansa. Hän työskentelee Isarvo Oy:ssa isännöitsijänä, kotipaikkakunnallaan Hyvinkäällä. Kuva: Jori A. Kopposen kotialbumi