Raimo Sarajärvi
Kiinteistösijoittaja Raimo Sarajärven mukaan Suomessa on noin 15 kaupunkia, joissa on järkevää tehdä kiinteistökehitystä.

Kiinteistösijoittaja Raimo Sarajärven mukaan työtilat ovat keino menestyä työntekijöiden rekrytoinneissa

Kiinteistömarkkinoilla eletään murroksessa. Koronaviruspandemia vauhditti verkkokaupan kasvua, sillä tulee olemaan seurauksensa kivijalkakaupalle. Koronaviruksen vuoksi myös etätyö on yleistynyt, tämä vaikuttaa toimistotilojen tarpeeseen.

Lisäksi Suomen väestön ikääntyminen aiheuttaa tarpeita uuden tyyppisillä asumisratkaisuille. Näiden kiinteistöalan murrosten parissa työskentelee kiinteistösijoittaja, useassa kiinteistökehitysyhtiössä mukana oleva Raimo Sarajärvi.

Kiinteistömiljonääriksi usein julkisuudessa tituleerattu Sarajärvi seuraa kiinteistömarkkinoiden kehitystä aitiopaikalta.

– Tällä hetkellä pöydällä on erilaisia kiinteistökehityshankkeita useiden satojen miljoonien eurojen arvosta, sanoo seitsemässä kiinteistökehitysyrityksessä mukana oleva Sarajärvi.

– Teemme asuinkerrostaloja, hoivakoteja, liiketiloja ja toimistotiloja. Rakennamme uusia taloja ja saneeramme vanhoja. Toimimme noin 15 eri paikkakunnalla Suomessa, pääpaino on Helsingissä, Tampereella ja Turussa, hän jatkaa.

Kolmen ison kaupungin lisäksi Sarajärvi on yhtiöidensä kautta mukana muun muassa Seinäjoen, Hämeenlinnan, Lahden ja Lappeenrannan keskusta-alueiden kehittämishankkeissa.

– Nyt teemme Rovaniemelle kerrostaloa, johon tulee asuntojen lisäksi elokuvateatteri. Tämä on hyvä esimerkki kiinteistökohteista, joissa haluamme olla mukana. Teemme monipuolisen kiinteistön, jossa on erilaista tarjontaa, ei vain asumista.

– Tärkeintä on, että sille mitä me teemme, on kysyntää. On turhaa rahan haaskaamista tehdä sellaista, jota ei haluta. Loppukäyttäjä määrää, onko toimintamme järkevää ja kaiken vaivan arvoista.

Lue lisää Kiinteistö ja energia -lehden numerosta 6/2021!