Isännöitsijä Timo Berg menestyi Koko Suomi leipoo -ohjelmassa

Vantaalainen isännöitsijä Timo Berg on löytänyt tasapainon työn ja vapaan välille. Viikonloput kuluvat koko perhettä ilahduttavalla ja varsin makealla harrastuksella.

Yli kymmenen vuoden ajan Timo Berg on työskennellyt isännöitsijänä. Vantaalla asuva, 44-vuotias isännöitsijä työskenteli taloyhtiöiden palveluksessa, mutta aloitti kuluvan vuoden tammikuussa toimitilapuolen kiinteistöpäällikkönä Newsecillä Keilaniemessä sijaitsevassa Business Parkissa.

Suomen merkittävin biotiede- ja teknologiayrityskeskittymä Life Science Center tarjoaa työympäristön 1200:lle kansainvälisen tason huippuosaajille, jotka työskentelevät yli 30:ssä biotiede- ja teknologiayrityksessä. Kiinteistön huippumoderniksi kuvailtu, noin 8 000 neliömetrin kokoinen laajennusosa valmistuu maaliskuussa 2023.

– Taloyhtiön isännöitsijällä rauhallinen niin kutsuttu normipäivä koostuu pitkälti sähköposteihin ja puheluihin vastaamisesta sekä asioiden valmistelusta ja toimeenpanoista, kertoo Berg.

– Mikäli edellisenä iltana on ollut kokous, aloitan aamuni tekemällä siitä pöytäkirjan. Sen jälkeen syvennyn sähköposteihin ja niiden sisältö ohjailee pitkälti päivän kulkua. Iltakokouksia on käytännössä joka viikko yksi tai useampi, hän kuvailee.

Päivän kulun voi muuttaa jokin yllättävä taloyhtiössä sattunut asia.

– Yleisimmin näitä ovat jotkin äkilliset rikot, kuten vaikkapa vesivahingot, sanoo Berg.

Moniosaamista ruuhkavuosina

Timo Berg tekee töitä pääsääntöisesti niin sanotun virka-ajan puitteissa, ellei kyseessä ole jokin akuutti tilanne.

– Iltakokouksia on käytännössä viikoittain ja eniten niitä pidetään keväisin, selventää Berg.

Isännöitsijän työ vaatii melkoisen monialaista osaamista ja käsitystä siitä, mistä oikeaa sekä ajankohtaista tietoa on saatavilla. Bergin mukaan työn rytmittäminen voi joskus olla hankalaa ja se, kuinka tasapainoilee työn ja oman ajan kanssa.

– Asioihin paneutuminen saattaa viedä aikaa, mutta on myös hyvä tunnistaa, kuinka syvälle paneutumista kussakin tilanteessa tarvitaan. Kun tuntee taloyhtiönsä ja omat rajansa, on helpompaa vetää ero työajan ja vapaa-ajan välille.

– Itse elän keskellä niin kutsuttuja ruuhkavuosia, joten omaa vapaa-aikaa ei juurikaan tällä hetkellä ole. Työn ulkopuolinen aika koostuu lapsien harrastuksiin viemisistä sekä normaalista perhearjesta. Perheeseeni kuuluvat vaimo sekä 10- ja 12-vuotiaat pojat.

Mustaakin huumoria

Timo Berg sanoo jaksamista helpottavan se, että hän on aina viihtynyt työssään.

– Minulla on onnekseni ollut todella mukavia asiakasyhtiöitä, pohtii Berg.

– Joskus työasioita tulee pohdittua vähän liikaa kotonakin. Tuolloin olen ottanut sen asenteen, että hoidan sellaiset asiat alta pois, jotka vaivaavat. Niitä ei kannata jäädä pyörittelemään ja stressaamaan, vaan ottaa ne heti käsittelyyn, hän jatkaa.

Timo Berg pyrkii erottamaan työn ja vapaa-ajan toisistaan.

– On hyvä tiedostaa, että työt eivät tekemällä lopu, joten kaikelle on oma aikansa ja paikkansa.

Minulla on muutama kollega, joiden kanssa työasioita voi toimistolla tuumia ja analysoida. Ja mustan huumorin merkitystä ei kannata väheksyä, hän nauraa.

Berg myös painottaa taloyhtiön ja isännöitsijän välisen toimivan yhteistyön tärkeyttä.

– On tärkeää, että taloyhtiön eli asiakkaan kanssa istumme niin kutsutusti samalla puolella pöytää.

– Hoidamme yhteisiä ja kummallekin osapuolelle tärkeitä asioita. Riitaisissa taloyhtiöissä pienet asiat saavat suuret mittasuhteet ja tuolloin virheitäkin syntyy tavallista useammin.

– Kun kaikki haluavat vilpittömästi edistää taloyhtiön asioita, on jo peruslähtökohta hyvä. Tuolloin kaikilla on mukavaa työskennellä ja toisten työpanosta kunnioitetaan. Kyräily- ja kyttäilykulttuuri ei ole taloyhtiölle hedelmällistä, summaa Berg.

Lue lisää Kiinteistö&Energia -lehden numerosta 1/2023!

kokki

– Normaali päivä koostuu pitkälti sähköposteihin ja puheluihin vastaamisesta sekä asioiden valmistelusta ja toimeenpanoista, kertoo kiinteistöpäällikkö Timo Berg. Kuva: Timo Bergin kotialbumi