Isännöitsijän työ vaatii siviilirohkeutta – päätöksiä uskallettava tehdä

Maalaisisännöitsijäksi itseään kutsuva Vesa Ryyppö luonnehtii vuonna 1991 perustetun isännöitsijätoimiston toimintaa elämänmenon makuiseksi. Isännöinti M. Ryyppö Ky:llä on asiakkaina talo- ja kiinteistöyhtiöitä kotikaupungista Karkkilasta, sekä naapurikunnista Vihdistä ja Lohjalta.

Ryypön isännöimistä kohteista noin puolet on asuintaloja, kerrostaloja sekä rivitaloja ja noin puolet liikekiinteistöjä. Ryypön mukaan tarvetta kasvulle ei enää ole

– Kohteiden määrä on nyt sopiva, yksi isännöitsijä pystyy hoitamaan juuri tällaisen määrän kiinteistöjä. Jos haluaisin kasvattaa isännöitävien kohteiden määrää, minun pitäisi palkata uusi työntekijä. Yritykselle riittää se, että työllistämme omaa perhettä.

– Toinen näkökulma asiaan on se, että kasvu vaatisi maantieteellisen toimialueen laajentamista. Karkkilassa ei ole ollut vuosiin uudisasuntojen tuotantoa, siksi uusia kohteita pitäisi ottaa isännöitäviksi kauempaa, naapurikunnissa. Haluamme kuitenkin, että pääosa kohteistamme on Karkkilassa. Tämä siksi, että näen isännöinnin olevan lähipalvelua. Voin helposti lähteä käymään kohteissa, jos tarvetta on. Karkkilassa kaikki isännöitävät kohteemme ovat kävelyetäisyydellä, linjaa Vesa Ryyppö.

Pienessä kaupungissa Isännöinti M. Ryypön ympärille on muodostunut asiantuntijayritysten verkosto.

– Esimerkiksi kiinteistöjuridiikassa olemme käyttäneet saman lakimiehen palveluita 30 vuotta. Karkkilassa ihmiset tuntevat toisensa, se auttaa luottamuksellisten suhteiden syntymistä.

– Jos esimerkiksi asunnossa tapahtuu vesivuoto, meillä on heti valmiina yhteistyökumppaneiden muodostama verkosto, joka korjaa ja auttaa.

Lue lisää Kiinteistö & energia -lehden numerosta 5/2021!

 

Vesa Ryyppö ja Juha Hapulahti

Isännöitsijä Vesa Ryyppö tarkisti elokuun alussa karkkilalaisen liike- ja asuintalon putkiremontin edistystä. Putkitöiden edistymistä esitteli asentaja Juho Hapulahti Nummelan Putkisaneeraus Oy:stä.