Toimittaja, kirjailija ja sijoittaja Julia Thurén haluaa olla reilu vuokranantaja

Asuntosijoittaminen on hyvä tapa vaurastua, mutta se vaatii pitkäjänteisyyttä, sanoo toimittaja, kirjailija ja sijoittaja Julia Thurén.

Turvaa ja hajauttamista rahastosijoittamisen rinnalle. Näitä asioita toimittaja, kirjailija, bloggaaja ja sijoittaja Julia Thurén on hakenut asuntosijoittamisesta. Hän aloitti puolisonsa kanssa asuntosijoittamisen vuonna 2016, ja kokemukset ovat olleet myönteisiä.

– Koen asuntosijoittamisen olevan hyvä sijoittamisen muoto, jolla on mahdollisuus turvata taloudellisesti selustaansa. Mutta asuntosijoittamisessa on ymmärrettävä, ettei kyse ole pikavoitoista. Asuntosijoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä, vuosien ja vuosien sitoutumista.

– Asuntosijoittajat ovat aiemmin voineet hakea nopeita voittoja asuntojen arvonnousun avulla, mutta hintojen kehitys Helsingissä ja muissa kiinnostavissa yliopistokaupungeissa on tehnyt tästä hankalaa. Helppoja keinoja nopeaan vaurastumiseen asuntosijoittaminen ei tarjoa.

Thurén kannustaakin sijoitusasunnon hankintaa miettiviä tekemään tarkat kannattavuuslaskelmat.

– Lyhyellä perspektiivillä asunnon arvonnousun varaan ei voi rakentaa yhtään mitään. Ei edes Helsingissä, vaikka kaikki väestöennusteet kertovat Helsingin ja koko pääkaupunkiseudun väestömäärän kasvusta.

Thurén muistuttaa, että Helsingissä sijoitusasunnon vuokratuotto voi olla kolme prosenttia, mutta kassavirta silti negatiivinen.

Lue lisää Kiinteistö ja energia -lehden numerosta 8/2022!

julia thuren

Julia Thurén pitää kiinni hyvistä vuokralaisista maltillisella hinnoittelulla, hän pyytää asunnoistaan hieman markkinahintaa pienempää vuokraa. Kuva: Kaisu Kaplin